­

Individuele Zangles

De reden om zangles te nemen is heel persoonlijk. De één wil zijn stem verder ontwikkelen, wil zichzelf muzikaal uitdagen, de ander wil beter mee kunnen zingen in het koor. Voor weer een ander betekent zingen een manier om verbinding te voelen met het lichaam. Mijn repertoire is net zo breed als de wensen van mijn zangleerlingen. Met de één zing ik klassieke opera-aria’s, met een ander Spaanse volksliedjes.

Zangles nemen is een persoonlijke investering, je gaat drempels over, misschien wel buiten je comfortzone. Het kan, zeker voor mensen die vroeger gehoord hebben dat zij maar beter niet moesten gaan zingen, ook heel spannend zijn. Maar als het dan lukt en het klinkt zoals je had bedacht, voelt dat enorm bevrijdend.

karin zangchallenge

6-Weekse zangchallenge

Elke dag 10 minuten zingen is effectiever dan één keer per week een uur. En elke dag 10 minuten vrij maken is wel te doen, toch? Welkom bij de zangchallenge.

Elke werkdag, zes weken lang, zing ik live in een besloten Facebookgroep, en neem ik je mee met mijn inzingoefeningen. Ik laat me inspireren door bijvoorbeeld het lied waar ik mee bezig ben, de leerling waar ik mee gewerkt heb, door mijn eigen stem en hoe deze die ochtend klinkt. Daarnaast oefen ik standaard met een variatie aan oefeningen waarvan ik weet dat deze een stem in goede conditie brengen en houden. En dat alles deel ik met jou in de live video’s.

­