­

Coaching voor persoonlijke groei en ontwikkeling

 

Daar sta je, alle ogen op jou gericht, nu komt het erop aan en moet je laten zien wat je kan!

Hartkloppingen, brok in je keel, hyperventilatie. Faalangst, paniek, twijfel of je wel goed genoeg bent. Het kan je overvallen in een vergadering, tijdens een presentatie, op het podium, op plekken waar opeens alle ogen op jou gericht zijn en jij moet presteren.

Je wilt het graag goed doen, je bent kritisch, perfectionistisch en stelt hoge eisen aan jezelf maar steeds vaker zitten deze kwaliteiten je in de weg en kom je tot niets.
Het voelt alsof je vastgelopen bent, je voelt continu stress en je lichaam kan niet meer ontspannen, hoe nu verder?

Tijd om te onderzoeken hoe jij de regie weer in eigen handen kunt krijgen!

We beginnen met jouw hulpvraag, waar loop jij vast, waar verlang je naar?
Het is goed om hier realistische doelen te stellen.
Als alles weer goed is, waaraan zal jij dat merken?
Vervolgens kijken we naar hoe we dat gaan aanpakken. Ik volg hierin jou, jouw vraag en alles wat zich aandient. Het is een proces waarin het onder andere gaat om inzicht en overzicht krijgen. Ook kijken we naar hoe het zover heeft kunnen komen en/of er nog oude overtuigingen zijn die jou belemmeren om het anders te gaan doen.

In mijn praktijk werk ik met verschillende methoden: psychodrama, voice dialogue en (familie)opstellingen. De methode die ik tijdens een sessie inzet is afhankelijk van de coachee en moet passend zijn bij de vraag die hij/zij inbrengt.

Inzicht en overzicht
Met deze methoden oefen je om vanuit verschillende perspectieven naar jezelf en naar de situatie te kijken. Dat geeft inzicht en overzicht.
In voice dialogue werk je met subpersonen, in opstellingen leg je verschillende delen van jezelf neer. Je gaat bijvoorbeeld ervaren dat een deel van jou het graag héél goed wil doen maar dat daarnaast ook een deel is dat tevreden is met ‘goed genoeg’. Je komt er misschien achter dat je een keer een slechte ervaring hebt gehad en dat je nu, onbewust, uit alle macht wilt voorkomen dat je weer in paniek raakt of gekwetst wordt.

Bewustwording
Ik zal je vragen waar je het voelt in je lijf en/of je dat gevoel kunt beschrijven. Een gedachte als ‘het moet nog beter want anders’ geeft een andere fysieke sensatie dan een gedachte als ‘ik ben tevreden, zo is het goed genoeg’. Terwijl je het leest voel je misschien al het verschil. Met de methoden waarmee ik werk ga je deze koppeling tussen lichaam en geest bewuster ervaren. Je herkent zo eerder de emoties, gedachten en fysieke sensaties die gepaard gaan met jouw vraag en/of ingebrachte situatie.

In onderstaande video’s leg ik aan de hand van een voorbeeld uit hoe we te werk gaan en jij met jouw nieuwe inzichten verder kan.
Wil jij meer weten bel of mail me gerust of maak een afspraak voor een gratis telefonisch intakegesprek.

Coaching


Kies je voor coaching dan kies je voor investeren in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling!

Bel of mail voor een telefonisch intakegesprek.

‘Karin creëert een hele fijne en ontspannen sfeer om te werken aan zaken die jouw ontwikkeling in de weg staan.’

‘Intense en waardevolle sessies, die veel bewustwording en verandering gebracht hebben in mijn dagelijks leven.’

‘Ik heb geleerd dat ik als gezond volwassene mijn eigen regie kan nemen.’

‘Ik ben mijn emoties meer gaan voelen en heb balans gevonden.’

­