­

Blog

apk voor je ziel

Hij heeft daar een punt, tegelijkertijd vind ik het ook best wel raar. De chiropractor vertelt dat 80% van ons brein kan werken dankzij de energie die bewegen ons geeft. Dat zou betekenen dat, als ons bewegingsapparaat niet vrij functioneren kan, we onvoldoende energie krijgen en ons brein niet optimaal kan werken. Je zou dan toch zeggen dat het voor ons allemaal belangrijk is dat we ons, in ieder geval 2x per jaar, laten recht zetten!

Ik schrijf hier echter niet alleen voor de chiropractor en wil het dan ook graag doortrekken.

Want hoe zit het dan met mijn zielenroerselen? Mijn gedachten en emoties? Uit een onderzoek gedaan door gezondheidsnet, zo lees ik, zegt de helft van de ondervraagden dat ze last heeft van stress en stressgerelateerde klachten. Eerder las ik al dat 14% van de mensen met burn-out verschijnselen rondloopt. Is het dan niet slim om ook voor stress gerelateerde klachten een 2-jaarlijkse controle afspraak te maken, bij een coach of een therapeut? Gewoon ter preventie, om overspannenheid of erger te voorkomen?

Het lijkt wel alsof er op hulp vragen een enorm taboe zit. Misschien omdat we dat zelf kunnen doen? De meeste mensen vinden dat stress klachten opgelost kunnen worden door weer een keer goed te ontspannen. Een avondje voor de tv, stevige strandwandeling, gezellig etentje, mediteren, lekker zingen.

Natuurlijk, is ook zo! Ik merk ook dat een mooie wandeling, een avondje niets doen, een uur heerlijk zingen mij heel goed doet. Maar daarnaast vind ik het ook heel fijn om zo af en toe met iemand te kijken naar de dingen die bij mij, vanwege oude gewoontes, negatieve gedachten, onderdrukte emoties, dreigen vast te lopen. Zodat daarna alles weer lekker kan stromen.

Ik ben benieuwd wat jij doet ter ontspanning.
Ik hoor het graag!

Karin

­